Wij verwijderen op een veilige en verantwoorde manier allerlei soorten tatoeages en permanente make-up door middel van laser.

De laser geeft een krachtige zeer zuivere lichtbundel. De energie van deze laserstraal wordt geabsorbeerd in de inktdeeltjes, hierbij wordt het kapsel dat om de inktdeeltjes zit, opengebroken en vallen uiteen.

Bij iedere behandeling zal een deel van het pigment via het lymfevocht het lichaam verlaten en wordt uw tattoo lichter. (Veel water of thee drinken helpt!) Het aantal behandelingen dat nodig is wisselt sterk per persoon, maar gemiddeld zijn er tussen de 5 en 15 behandelingen nodig. Het aantal behandelingen dat u nodig zal hebben, is voorafgaand aan de behandeling moeilijk te voorspellen en is o.a. afhankelijk van:

  • De kleur van het pigment in de inkt
  • De soort inkt die gebruikt is
  • De diepte van de tatoeage
  • Of de tatoeage in vetweefsel is gezet of niet
  • Of de tatoeage door een amateur of een professional is aangebracht
  • De tijd dat de tatoeage bestaat

Verder: De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) doet regelmatig uitgebreid onderzoek naar de stoffen die vrij komen uit een tatoeage. Laserbehandelingen om tatoeages te verwijdering worden al sinds de 80e jaren verricht en gedurende deze periode zijn in de wetenschappelijke literatuur gėėn schadelijke bijwerkingen ten gevolge van het vrijkomen van deze stoffen vermeld.

Vaak zijn er direct na de behandeling kleine witte puntjes zichtbaar (sneeuweffect), die iets verheven op de huid liggen. Dit verdwijnt na ongeveer 15-20 minuten. Roodheid en lichte zwelling treedt enkele minuten later op, die binnen enkele uren weer verdwijnt. Breng 2x daags een laagje vaseline aan op het gelaserde gebied om uitdroging en daardoor littekenvorming te voorkomen.

Stap voor meer info gerust eens binnen!