Hoe werkt het?
De laser straalt een krachtige, zeer zuivere lichtbundel uit. De energie van deze laserstraal wordt geabsorbeerd door de inktdeeltjes in de huid. Hierdoor wordt het kapsel rond de inkt opengebroken en valt de inkt uiteen in kleinere deeltjes.
Bij elke behandeling wordt een deel van het pigment via het lymfestelsel afgevoerd. De tattoo wordt daardoor stap voor stap steeds lichter.
Tip: veel water of thee drinken helpt bij het afvoeren van de vrijgekomen pigmentdeeltjes.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Het aantal benodigde behandelingen verschilt per persoon, maar gemiddeld zijn 5 tot 15 behandelingen nodig. Het aantal behandelingen dat je nodig zal hebben, is voorafgaand aan de behandeling moeilijk te voorspellen en is o.a. afhankelijk van:
- De kleur(en) van het pigment in de inkt
- De soort inkt die gebruikt is
- De diepte van de tatoeage
- Of de tatoeage in vetweefsel is gezet of niet
- Of de tatoeage door een amateur of een professional is aangebracht
- Hoe oud de tattoeage is
Is een tattoo verwijderen veilig?
De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) doet regelmatig uitgebreid onderzoek naar de stoffen die vrij komen uit een tatoeage. Laserbehandelingen om tatoeages te verwijderen worden al sinds de jaren '80 uitgevoerd en gedurende deze periode zijn in de wetenschappelijke literatuur gėėn schadelijke bijwerkingen ten gevolge van het vrijkomen van deze stoffen vermeld.
Vaak zijn er direct na de behandeling kleine witte puntjes zichtbaar (sneeuweffect), die iets verheven op de huid liggen. Dit verdwijnt na ongeveer 15-20 minuten. Roodheid en lichte zwelling treedt enkele minuten later op, die meestal binnen enkele uren weer verdwijnt.
Nazorg:
- Breng twee keer per dag een laagje vaseline aan op het gelaserde gebied om uitdroging en littekenvorming te voorkomen.
Vragen of interesse?
Wil je meer informatie over de laserbehandeling of een inschatting voor jouw tattoo of permanente make-up?
Je bent altijd welkom om vrijblijvend binnen te lopen voor uitleg of advies!