Infuus

Orale toediening versus intraveneuze toediening

Medicatie en Voedingssupplementen (vitamines) kunnen op verschillende wijzen worden toegediend.

Een veel gebruikte indeling is het onderscheid hoe de Medicatie en Voedingssupplement in het lichaam komt. Via het maag-darmkanaal (enteraal) of buiten het maag-darmkanaal (parenteraal) om.

Orale toediening

De meest gebruikte toedieningsweg is toediening door de mond. Het product gaat dezelfde weg als het voedsel. Als het al in het bloed wordt opgenomen, zal het, afhankelijk van het product, zijn werking uitoefenen.

Hoe lang het duurt voordat een product werkt, hangt af van verschillende factoren. Hierbij is niet alleen de toedieningsvorm belangrijk, maar ook of er sprake is van een gevulde of lege maag. Bij een gevulde maag is ook nog de aart van het voedsel belangrijk. Verder bepaalt de mate van lichaamsbeweging (rusten of sporten) na inname, de snelheid van het intreden van de werking.

De gemakkelijke toediening via de mond heeft echter grote nadelen. Niet alle producten zijn bestand tegen de ontledende werking van het maagzuur. Sommige producten worden daardoor onwerkzaam. En weer andere zijn wel bestand tegen het maagzuur, maar worden vrijwel direct na de opname in het bloed door de lever omgezet in onwerkzame producten.

Ook spelen de kwaliteit van de producten een rol. Pillen die gebruikt worden in de voedingssupplementen bevatten soms wel 75% aan voor het lichaam overbodige en belastende stoffen (vul-bind en smaak middelen) dan hou je nog maar 25% werkzame stof over die ook nog eens door het maagzuur gereduceerd wordt.

Zoals u begrijpt moet u zeer grote hoeveelheden pillen slikken om ook maar een beetje profijt te hebben van de werkzame stoffen, dit is zeker het geval met de zogenaamde multivitaminen, veel slikken betekend voor de fabrikanten dan ook veel omzet.

Intraveneuze toediening

Het infuus is een manier om een grote hoeveelheid vocht en/of Medicatie en Voedingssupplementen direct in de bloedbaan te brengen. Het grote voordeel van een infuus zit hem in het feit dat de toegevoegde producten buiten het maag-darmkanaal om rechtstreeks in het bloed wordt gebracht en dit geeft dan ook de snelste en beste werking zonder belemmering.

 

Hierbij wordt via een infuus een mix van perfect op elkaar afgestemde vitamines, anti-oxidanten, mineralen en elektrolyten en vocht direct in de bloedbaan van het lichaam gebracht. Door de intraveneuze toediening, buiten het maagdarm-circuit om, circuleert de vloeistof in de kortst mogelijke tijd door het hele lichaam. Het oefent daarbij direct zijn heilzame werking uit op alle vitale lichaamsfuncties. Na zo’n infuus ervaart men gevoelens van welzijn, rust, ontspanning én van herwonnen kracht.
Uw lichaam wordt snel en efficiënt in evenwicht gebracht, zodat u het maximale uit uw productiviteit kunt halen en u zich gezond en als herboren voelt.

Onze infusen zorgen voor een verhoogd energieniveau en kunnen ook preventief worden ingezet om gevallen van burn-out, lusteloosheid, oververmoeidheid, stress en depressieve gevoelens te voorkomen. Daarnaast worden ze gebruikt om een stralende huid te krijgen.

Bij het slikken van vitaminepillen of bij het drinken van water wordt slechts 25% opgenomen door het lichaam. De rest van de preparaten c.q. het vocht verlaat, nog voordat het door het lichaam kan worden opgenomen, via natuurlijke wegen het lichaam. Dit in tegenstelling tot bovengenoemde infusen, waarbij 100% van de vitamines, de anti-oxidanten en het vocht direct wordt opgenomen door het lichaam.

In het buitenland zijn infusen met vitamines en antioxidanten al een grote trend; ‘early adopters’ zijn bijvoorbeeld Rihanna, Beyoncé en Madonna. Daarnaast worden deze infusen in Hollywood ook vaak door feestende celebs gebruikt om katers te neutraliseren. Ook topsporters en drukke zakenlui maken er veel gebruik van.

De behandeling bezorgt het immuunsysteem een enorme boost en men raakt in no-time alle opgehoopte afvalstoffen kwijt. Verder is adequate hydratatie van het grootste belang voor de gezondheid en het onderhoud van lichaam en geest.